HAPPY BIRTHDAY DANIELA        Daniela's podcast "The Real DNA" is available on Spotify & Apple Podcasts   

Post new topic Reply to topic  [ 403 posts ] 

Board index : Slovenské fórum (SVK) : Diskusia o Daniele

Go to page Previous  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 27  Next
Author Enter your Message here

Career Grand Slam
 Post subject: Re: Novinky
PostPosted: 26. August 2008 21:18 

Local Time:
|19. April 2025| 21:44
ATP z bezpečnostných dôvodov zrušila turnaj v Bangalore

DILLÍ 26. augusta (SITA) - Asociácia tenisových profesionálov ATP z bezpečnostných dôvodov zrušila turnaj v indickom Bangalore, ktorý sa mal konať od 29. septembra. Rozhodnutie zverejnila na svojej internetovej stránke. Dotáciu 400 000 USD poukážu do penzijného fondu ATP. Podujatie malo mať svoju premiéru. Z Bombaja, v ktorom sa uskutočnili predchádzajúce dva ročníky, bolo presťahované v máji. V Bangalore 25. júla pri ôsmich bombových útokoch zahynula jedna osoba a o deň neskôr nasledovala séria explózií v neďalekom Ahmedabade. Z incidentov podozrievajú islamských militantov.

Daniela Hantuchová, Maria Sharapova, Anastasia Myskina, Dominika Cibulková, Jelena Dementieva, Vera Zvonareva, Jelena Dokic, Sesil Karatančeva, Amanda Coetzer, Barbara Schett, Anna Chakvetadze, Nadia Petrova, Jelena Bovina, Svetlana Kuznecova, Serena Williams ...

Profile
Reply with quote  

Career Grand Slam
PostPosted: 28. August 2008 20:16 

Local Time:
Safin s pokutou 2000 USD

NEW YORK 28. augusta (SITA) - Ruského tenistu Marata Safina potrestala Medzinárodná tenisová federácia ITF pokutou 2000 USD za nešportové správanie počas stretnutia s Američanom Vincentom Spadeom v 1. kole dvojhry na záverečnom grandslamovom turnaji US Open v New Yorku. Niekdajšieho lídra svetového rebríčka ATP rozčúlilo zahlásenie prešľapu pri druhom podaní v rozhodujúcej fáze štvrtého setu a dostal sa do ostrej výmeny názorov s empajrovým rozhodcom Carlosom Bernardesom. Šampión z medzinárodných otvorených majstrovstiev USA 2000 Safin napokon zvíťazil 3:6, 6:2, 6:3, 4:6, 6:4.

Štyridsaťtriročný Brazílčan Bernardes zhodou okolností viedol aj nedávne dramatické semifinále na OH v Pekingu medzi Američanom Jamesom Blakom a Čiľanom Fernandom Gonzálezom, ktoré okrem výsledku v prospech druhého menovaného vstúpilo do povedomia aj kontroverziou po pravdepodobnom nezohľadnenom jemnom dotyku Čiľana.

Daniela Hantuchová, Maria Sharapova, Anastasia Myskina, Dominika Cibulková, Jelena Dementieva, Vera Zvonareva, Jelena Dokic, Sesil Karatančeva, Amanda Coetzer, Barbara Schett, Anna Chakvetadze, Nadia Petrova, Jelena Bovina, Svetlana Kuznecova, Serena Williams ...

Profile
Reply with quote  

Career Grand Slam
PostPosted: 28. August 2008 20:16 

Local Time:
Wozniacká nechodí do Dánska, kontroluje len obrázky

NEW YORK 28. augusta (SITA) - Dánska tenistka Caroline Wozniacká, 18. vo svetovom rebríčku WTA Tour, nielen zásluhou tohtoročných triumfov v Štokholme a na poslednom prípravnom podujatí v New Havene patrí k "čiernym koňom" dvojhry žien na US Open v New Yorku, ale nedolieha na ňu tlak. "Samozrejme, že pútam väčšiu pozornosť už len tým, že som jedinou Dánkou s úspechmi na okruhu. Keby som bola napríklad Ruskou, stala by som sa len jednou z mnohých. Ako jediná v Dánsku sa cítim dobre najmä preto, lebo som pozitívnym príkladom pre deti. Nepovedala by som však, že som čímsi zviazaná. V Dánsku totiž som málokedy a ak čítam noviny, potom sa to väčšinou redukuje na prezeranie obrázkov - či na nich vyzerám dobre," usmiala sa 18-ročná "Caro", premožiteľka Magdalény Rybárikovej z wimbledonského finále dvojhry dievčat 2006.

Dcéra niekdajšej volejbalovej reprezentantky Poľska Anny Wozniackej a medzinárodne renomovaného futbalistu Piotra Wozniackého, ktorého zavialo športové "legionárčenie" do Dánska (Carolinin brat Patrick hráva futbal za Frem Kodaň), zdolala v 2. kole na 127. majstrovstvách USA taliansku kvalifikantku Mariu Elenu Camerinovú bez ťažkostí 6:1, 6:2.

V boji o prienik do osemfinálového 4. kola, ktorý by znamenal vyrovnanie si doterajšieho grandslamového rekordu z januárových Australian Open, sa nasadená dvadsaťjednotka stretne s Bieloruskou Viktoriou Azarenkovou, 14. v renkingu i "pavúku". "Viktoria je mojou dobrou kamarátkou. Poznáme sa už pradávno a bude to náročný zápas. Nemám čo stratiť a pokúsim sa odovzdať zo seba to najlepšie," povedala Wozniacká, ktorá v ostatných troch týždňoch zdolala Danielu Hantuchovú (OH v Pekingu) i Dominiku Cibulkovú (skreč v New Havene po prvom sete). Azarenková kedysi bola jednotkou juniorského počítačového poradia podľa ITF, Wozniacká dvojkou. V minulosti sa však na oficiálnej medzinárodnej scéne ešte nestretli.

Profile
Reply with quote  

Career Grand Slam
PostPosted: 28. August 2008 20:18 

Local Time:
Serena mohla mať viac titulov nebyť rozhodcov

NEW YORK 28. augusta (SITA, AFP) - Americká tenistka Serena Williamsová si myslí, že mohla mať na konte viac ako dva tituly z newyorských US Open (1999, 2002), ale rozhodcovia ju v minulosti obrali o príležitosti. "V jednej sezóne som mala veľkú smolu na vari najhoršie možné verdikty," spätne sa posťažovala bývalá líderka svetového rebríčka WTA Tour, ktorá momentálne figuruje na tretej priečke v hodnotení. "Ak mám byť úprimná, robilo mi problémy zahrať od nervozity akýkoľvek úder, pretože som vnútorne očakávala krivdu," skonštatovala nasadená štvorka po postupe do 2. kola v lokalite Flushing Meadows prostredníctvom triumfu 6:1, 6:4 nad Ukrajinkou Katerynou Bondarenkovou. Na zdolanie inej mladšej sestry (Kateryna spolu s Aľonou Bondarenkovou získali deblovú trofej na januárových Australian Open) potrebovala 56 minút, z nich iba 19 na prvú časť. Pripísala si 92 percent fiftínov rozohraných jej prvým podaním.

Serena Williamsová v roku 2004 počas štvrťfinále medzinárodných otvorených majstrovstiev USA, v ktorom napokon podľahla svojej krajanke Jennifer Capriatiovej, v úvodnom geme tretieho setu pri zhode zjavne poslala bekhend z vnútornej strany postrannej čiary, ale empajrová rozhodkyňa Mariana Alvesová "prebila" mlčanie svojho pomocníka. Dvadsaťšesťročná rodáčka z michiganského Saginawu zastáva názor, že možno išlo o jeden z hlavných impulzov na zriadenie kontrolnej technológie Jastrabie oko. Alvesová si už nezapískala a organizátori sa Serene ospravedlnili. Odvtedy nikdy nebola v areáli USTA Billie Jean King National Tennis Center ďalej ako medzi najlepšími ôsmimi.

Držiteľka 31 trofejí, z nich ôsmich na úrovni "veľkej štvorky", odmietla na štarte črtajúcej sa typickej ďalšej "jazdy" vysloviť prehnane optimistické prognózy: "Nik nie je večný. Aj ja sa stále borím s pochybnosťami. Najmä vtedy, keď prehrávam v stretnutiach, v ktorých by som mala uspieť. Vtedy sa usilujem spomenúť si na to, ako sa s podobnými situáciami dokážu vyrovnať Roger či Rafa. Ak to dokážu oni, potom ja tiež - hovorievam si." Serena od podľahnutia Venus vo wimbledonskom finále odstúpila pre zranenie ľavého kolena zo stanfordského semifinále proti Kanaďanke Aleksandre Wozniakovej a v olympijskom Pekingu jej vo štvrťfinále vystavila stopku neskoršia držiteľka zlata, Ruska Jelena Dementievová. Pravda, sestry Williamsové si v čínskej metropole vo štvorhre zopakovali svoj úspech zo Sydney 2000.

Profile
Reply with quote  

Career Grand Slam
PostPosted: 28. August 2008 20:18 

Local Time:
Roddickova dočasná spolupráca s Patrickom McEnroom

NEW YORK 28. augusta (SITA, AP) - Americký tenista Andy Roddick po postupe do 2. kola na US Open v New Yorku potvrdil, že už ho netrénuje jeho brat John, ale dočasne kapitán daviscupového tímu Spojených štátov amerických Patrick McEnroe. Spolupráca sa týka len záverečného štvrtého grandslamového podujatia sezóny, počas ktorého si ôsmy nasadený skúsi nájsť kouča na dlhodobejšiu kooperáciu. "John bol vyčerpaný a ja som sa výkonnostne trápil, takže to bola jednoduchá konverzácia. Nulová dráma," uviedol miestny šampión zo sezóny 2003 A. Roddick, ktorý si na úvod medzinárodných otvorených majstrovstiev USA poradil s francúzskym "kúzelníkom" Fabricom Santorom za 87 minút trikrát 6:2, upravil skóre zo vzájomných súbojov proti 35-ročnému tahitskému rodákovi na 3:1 a revanšoval sa tomuto 60. hráčovi svetového rebríčka za vlaňajšiu lyonskú prehru. Roddick, ktorý v sobotu oslávi 26. narodeniny, nastrieľal 15 es, vyvinul aj rýchlosť 237 km/h, získal 33 bodov z 37 fiftínov rozohraných jeho prvým servisom a súpera frustroval natoľko, že Francúz namiesto jedného pokusu o return demonštratívne zostal stáť v pohove pri mečbale - dostal eso. Roddick si v jednom z očakávaných šlágrov 2. kola zmeria sily s lotyšským všeobecne ospevovaným talentom Ernestsom Gulbisom (40. v renkingu) mladším na deň presne o 6 rokov.

Profile
Reply with quote  

Career Grand Slam
PostPosted: 29. August 2008 17:55 

Local Time:
Selešová medzi piatimi kandidátmi na zaradenie do Siene slávy

NEWPORT 29. augusta (SITA) - Medzi kandidátmi na zriadenie kolekcie v tenisovej Medzinárodnej sieni slávy v americkom Newporte (Rhode Island) je aj americká bývalá hráčka s balkánskym pôvodom Monica Selešová. Okrem 34-ročnej deväťnásobnej grandslamovej šampiónky sa do voľby, ktorá bude trvať od štvrtka niekoľko mesiacov, dostali aj španielsky víťaz parížskeho Roland Garros 1972 Andrés Gimeno a funkcionári či manažéri - Američania Donald Dell a Robert Johnsom a Japonec Ejiči Kawatei. Výsledky oznámia v januári 2009 a slávnostné uvedenie sa uskutoční 11. júla.

Profile
Reply with quote  

Career Grand Slam
PostPosted: 29. August 2008 17:58 

Local Time:
Od budúcej sezóny februárový turnaj ATP v Johannesburgu

LONDÝN 29. augusta (SITA) - Asociácia tenisových profesionálov ATP zverejnila na svojej internetovej stránke predbežnú termínovú listinu turnajov až do roku 2011, vrátane. Najzaujímavejšou úplnou novinkou je pribudnutie podujatia v juhoafrickom Johannesburgu začiatkom februára. V budúcej sezóne by sa malo pod hlavičkou ATP uskutočniť 63 turnajov v 32 krajinách, medzi nimi aj londýnske ATP World Tour Finals, teda premenovaný a presťahovaný doterajší šanghajský ATP Masters Cup. Dvadsať turnajov má vyšší nový štatút "1000" (v princípe s určitými zmenami doterajšia Masters Series) či "500". Ďalších 41 podnikov dostalo označenie "250", takisto podľa renkingových bodov pre víťaza. Pre reprezentačné družstvá je určený düsseldorfský ATP World Team Cup. Ponuku, samozrejme, kompletizujú štyri grandslamové podujatia.

Profile
Reply with quote  

Career Grand Slam
PostPosted: 29. August 2008 18:02 

Local Time:
US Open - Safinová vďačí Ljubičičovi za jeho krajana Krajana

NEW YORK 29. augusta (SITA) - Na úspechoch ruskej tenistky Dinary Safinovej z predchádzajúcich týždňov má podiel Chorvát Ivan Ljubičič. Práve on jej totiž odporučil svojho krajana Željka Krajana, keď sa dozvedel, že Moskovčanka si hľadá nového kouča. "Vlani po US Open mi bolo jasné, že v tomto smere musím prijať nejaké riešenie. Bola som s Holanďanom Glenom Schaapom takmer dva roky a ku koncu sme už navzájom vôbec nepočúvali jeden druhého. Neakceptoval moje názory a na tréningu sme bojovali. Ja som však mala dosť stresu zo zápasov, nepotrebovala som ďalší v zázemí. Pôvodne som chcela pracovať s Heinzom Günthardom, ale on nehodlal príliš cestovať, takže som hľadala niekoho v tomto smere ústretovejšieho. Ivan ma vtedy nasmeroval k Željkovi Krajanovi a po Australian Open sme sa dohodli. Predbežne to malo platnosť do Roland Garros, ale dopadlo to výborne a kooperácia trvá. Musím Ljubičiča aspoň pozvať na večeru," povedala šestka svetového rebríčka WTA Tour D. Safinová po svojom štvrtkovom víťazstve 6:4, 6:3 nad talianskou kvalifikantkou Robertou Vinciovou v 2. kole na US Open v New Yorku.

Dvadsaťdvaročná Moskovčanka Safinová sa od mája dostala do šiestich finále zo siedmich turnajov, vrátane spomenutého parížskeho antukového vrcholu a OH v Pekingu. V Berlíne, Los Angeles a Montreale získala tituly, stala sa víťazkou bodovania Olympus US Open Series 2008 a z ostatných 38 zápasov si pripísala 34 triumfov. "Nevedela som si ani len predstaviť, že niekto bude mať so mnou toľko trpezlivosti. Môžem kričať, plakať, robiť čokoľvek a on len povie: v poriadku, poďme ďalej."

Dvadsaťdeväťročný rodák z Varaždínu Krajan je bývalým 88. hráčom rebríčka ATP, ktorý v roku 2005 ukončil svoju kariéru pre problémy so stehenným svalom a neskôr viedol nemeckých juniorov. Po Roland Garros pribral do Safinovej realizačného tímu niekdajšieho popredného chorvátskeho atléta Dejana Vojnoviča ako kondičného trénera.

Profile
Reply with quote  

Career Grand Slam
PostPosted: 30. August 2008 19:15 

Local Time:
US Open - Davenportová možno ukončí kariéru

NEW YORK 30. augusta (SITA, AFP) - Francúzska tenistka Marion Bartoliová v zápase 3. kola tohtoročného US Open v piatok zvíťazila nad domácou hráčkou Lindsay Davenportovou hladko 2:0 na sety (6:1, 7:6 /3/). Tridsaťdvaročná bývalá svetová jednotka sa vzápätí nechala počuť, že bude zvažovať svoju budúcnosť na profesionálnych dvorcoch WTA. "Je ťažké urobiť rozhodnutie takého druhu v okamihu. Pred turnajom som na nič také nepomyslela a nemyslím si, že by bolo vhodné bez rozmyslenia vyhlasovať niečo emotívne v tejto chvíli," povedala trojnásobná grandslamová šampiónka. V roku 2006 sa Davenportová na otvorených majstrovstvách USA nezúčastnila, pretože sa jej krátko predtým narodil syn Jagger. "Vôbec som nemala pocit, že mám pod nohami pevnú pôdu. Bol to jeden z mojich najhorších výkonov v kariére. Nedokázala som sa dostať do správneho herného rytmu a hrať svoju hru," povedala olympijská víťazka z dvojhry z Atén 1996 a dodala: "Po zápase som bola taká nahnevaná, že som nemyslela vôbec na nič a chcela sa iba čo najskôr dostať z kurtu preč."

Davenportová by tak v prípade prehry v 2. kole štvorhry po boku slovenskej jednotky Daniely Hantuchovej v súboji s 13. nasadeným ruským párom Jelena Vesninová - Vera Zvonarevová mohla v sobotu odohrať svoj vôbec posledný zápas v kariére na profesionálnom okruhu.

Profile
Reply with quote  

Career Grand Slam
PostPosted: 31. August 2008 09:25 

Local Time:
Neviem ci to tu v novinkach uz bolo,ale myslim ze nie. Tato sprava je ale fakt bomba - Ashley Harkleroad je tehotna a to so svojim koucom!

DANIELA HANTUCHOVA ANA IVANOVIC NOVAK DJOKOVIC

Profile WWW
Reply with quote  

Career Grand Slam
PostPosted: 31. August 2008 09:46 

Local Time:
Neviem ci to tu v novinkach uz bolo,ale myslim ze nie. Tato sprava je ale fakt bomba - Ashley Harkleroad je tehotna a to so svojim koucom!
:roll:

DANIELA HANTUCHOVÁ * MARIA SHARAPOVA * DOMINIKA CIBULKOVÁ * SERENA WILLIAMS * ANNA KAROLÍNA SCHMIEDLOVÁ * ANA IVANOVIC
ROGER FEDERER * DAVID FERRER * ANDY RODDICK * PAUL-HENRI MATHIEU * LLEYTON HEWITT

Profile
Reply with quote  

Tier II Title Holder
PostPosted: 31. August 2008 14:41 

Local Time:
:roll:No ale ved jej kouc jej aj jej priatel.. btw: Nemate niekdo tie fotky co nafotila pre playboy? :P

Profile
Reply with quote  

Career Grand Slam
PostPosted: 31. August 2008 15:56 

Local Time:
:roll:No ale ved jej kouc jej aj jej priatel.. btw: Nemate niekdo tie fotky co nafotila pre playboy? :P
V clanku z pravdy je jeden ale s dalsimi ti nepomozem :)

DANIELA HANTUCHOVA ANA IVANOVIC NOVAK DJOKOVIC

Profile WWW
Reply with quote  

ITF Champion
PostPosted: 31. August 2008 20:46 

Local Time:
V clanku z pravdy je jeden ale s dalsimi ti nepomozem :)

Somár jeden tehotný :lol: no podarí sa a keď je to jej priateľ no problem. A teraz sa môže dávať fotiť aj s bruškom :) Samčo nemám aj ja som zvedavý 8-)

Profile
Reply with quote  

Career Grand Slam
PostPosted: 1. September 2008 16:01 

Local Time:
a kolko ma ten jej kouc rokov????stary dedusko? :lol:

DANIELA HANTUCHOVÁ * MARIA SHARAPOVA * DOMINIKA CIBULKOVÁ * SERENA WILLIAMS * ANNA KAROLÍNA SCHMIEDLOVÁ * ANA IVANOVIC
ROGER FEDERER * DAVID FERRER * ANDY RODDICK * PAUL-HENRI MATHIEU * LLEYTON HEWITT

Profile
Reply with quote  
Post new topic Reply to topic  [ 403 posts ] 

Board index : Slovenské fórum (SVK) : Diskusia o Daniele

Go to page Previous  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 27  Next

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  

This forum is powered by phpBB • Style based on N.Design by Midnight Phoenix
Chat and Shoutbox based on Ajax Chat by blueimpFacebook connect for phpBB by SVmods.
Privacy policy