Merry Christmas        Daniela's podcast "The Real DNA" is available on Spotify & Apple Podcasts   

Post new topic Reply to topic  [ 403 posts ] 

Board index : Slovenské fórum (SVK) : Diskusia o Daniele

Go to page Previous  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 27  Next
Author Enter your Message here

Lukyno
 Post subject: Re: Novinky
PostPosted: 18. July 2008 10:38 

Local Time:
|23. December 2024| 14:50
Rybáriková: Od svetovej stovky je krôčik
Elita na dosah! Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sa v tenisovom rebríčku WTA posúva neustále vyššie a vyššie.
Po tomto týždni jej bude patriť 101. priečka, čiže najlepšia v kariére, a iba jediné miestečko ju delí od svetovej stovky. Sníva však o prvej desiatke! Piešťanská rodáčka Magdaléna Rybáriková je známa hlavne z fedcupových duelov, kde podáva výborné výkony. Na turnajoch WTA Tour však ešte výraznejší úspech nezaznamenala.

„Vo Fed Cupe je to iné, tam je prítomný kapitán družstva, ktorý mi poradí, a najmä atmosféra je fantastická, čo mi vyhovuje,“ priznala Rybáriková. Tá sa v týchto dňoch zodpovedne pripravuje na posledný tohtoročný grandslamový turnaj US Open. V New Yorku bude štartovať už v prvom kole, za čo môže jej aktuálne umiestnenie v ženskom tenisovom rebríčku.

„Som naozaj rada, že nemusím hrať kvalifikáciu, pretože tá býva náročná. Takto môžem pokojne trénovať a sústrediť sa len na hlavnú súťaž,“ povedala slovenská tenisová trojka, ktorá má veľkú radosť hlavne z rebríčkového posunu. Je totiž už 101.

„Byť len krôčik od stovky je paráda!“
teší sa Magdaléna a dopĺňa: „Bol to môj predsezónny cieľ skončiť vo svetovej stovke. Dokázala som to skôr, takže do konca roka by som ešte mohla atakovať aj päťdesiatku.“ Aký je však Magdin najväčší sen? „Určite sa prepracovať do prvej desiatky!“ uzavrela Rybáriková.

Myslí na olympiádu!

O štyri roky na OH v Londýne nechce chýbať! Pre Rybárikovú je veľkým lákadlom účasť na olympiáde. „Je to pre mňa sen,“ priznala Magdaléna a pokračovala: „Tento rok mi to nevyšlo, ale na nasledujúcej olympiáde by som sa rada zúčastnila.“

Koho zo slovenských tenistov favorizuje v Pekingu? „Najväčšie šance má zrejme Hantuchová s Husárovou vo štvorhre a keď bude mať priaznivý žreb Cibulková, môže zažiariť,“ zamyslela sa 101. hráčka sveta.

Profile WWW
Reply with quote  

Career Grand Slam
PostPosted: 19. July 2008 22:06 

Local Time:
Davisov pohár 2009 od 6. - 8. marca, PF od 7. - 8. februára

LONDÝN 19. júla (SITA) - Medzinárodná tenisová federácia (ITF) na svojej internetovej stránke zverejnila termíny konania stretnutí Davisovho pohára tenisových reprezentačných tímov mužov a Pohára federácie národných výberov žien v sezóne 2009.

Súboje o "šalátovú misu" sa začnú zápasmi osemfinálového 1. kola svetovej skupiny 6. - 8. marca, budú pokračovať štvrťfinálovými stretnutiami 10. - 12. júla, semifinále (rovnako ako duely o účasť medzi elitou v roku 2010) je na programe 18. - 20. septembra a finále 4. - 6. decembra.

Fedcupové dianie sa bude odohrávať od súperení v 1. kole svetovej a II. svetovej skupiny 7. - 8. februára. Semifinále i baráž prídu na rad 25. - 26. apríla a finále sa uskutoční 7. - 8. novembra.

Slováci sa najbližšie predstavia v Davisovom pohári 19. - 21. septembra v Bratislave v Sibamac aréne NTC na tvrdom povrchu Premier Court proti Srbsku v súboji o účasť vo svetovej skupine 2009. Slovenky sa v septembri pred madridským finále ročníka 2008 dozvedia meno svojho súpera na duel 1. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie 2009.

Daniela Hantuchová, Maria Sharapova, Anastasia Myskina, Dominika Cibulková, Jelena Dementieva, Vera Zvonareva, Jelena Dokic, Sesil Karatančeva, Amanda Coetzer, Barbara Schett, Anna Chakvetadze, Nadia Petrova, Jelena Bovina, Svetlana Kuznecova, Serena Williams ...

Profile
Reply with quote  

Career Grand Slam
PostPosted: 20. July 2008 14:03 

Local Time:
Klemenschitsová v návrate po rakovine nevyhrala

BAD GASTEN 20. júla (SITA, AP) - Rakúska tenistka Sandra Klemenschitsová prehrala prvé stretnutie pri návrate do kolotoča WTA Tour po tom, čo jej lekári oznámili, že má rakovinu. Vo štvrťfinále štvorhry na turnaji v Bad Gasteine nestačila spolu s Nemkou Marlene Weingaertnerovou na čínsky pár Ji-fan Xu, Šuai Žang. Klemenschitsovej diagnostikovali v januári 2007 vzácnu formu rakoviny, na ktorú zomrela v apríli jej setra a tenisová partnerka Daniela. "Momentálne to vyzerá dobre, liečba rakoviny môže byť úspešná, musíme však byť opatrní," povedal Klemenschitsovej manažér Kurt Waltl. Klemenschitsová a jej sestra hrávali spolu aj za rakúsky fedcupový tím, kým nezistili, že majú obe rakovinu a museli odísť z vrcholového športu. Organizátori turnaja v Bad Gasteine sa rozhodli umožniť jej návrat na tenisové dvorce a udelili jej divokú kartu.

Daniela Hantuchová, Maria Sharapova, Anastasia Myskina, Dominika Cibulková, Jelena Dementieva, Vera Zvonareva, Jelena Dokic, Sesil Karatančeva, Amanda Coetzer, Barbara Schett, Anna Chakvetadze, Nadia Petrova, Jelena Bovina, Svetlana Kuznecova, Serena Williams ...

Profile
Reply with quote  

Career Grand Slam
PostPosted: 21. July 2008 15:36 

Local Time:
Safinovci na Hopmanov pohár

PERTH 21. júla (SITA, AFP) - Magnetom 21. ročníka Hopmanovho pohára tenisových miešaných reprezentačných družstiev v austrálskom Perthe bude 3. - 9. januára 2009 premiérové spoločné vystúpenie ruskej súrodeneckej dvojice Safinovcov. Dvadsaťdvaročná Dinara má v tomto roku na svojom konte premiérovú finálovú účasť na grandslamovom turnaji, na parížskej antuke Roland Garros sa sklonila až pred umením Srbky Any Ivanovičovej a v súčasnosti jej patrí 9. priečka singlového rebríčka WTA Tour. Jej o 6 rokov starší brat Marat sa po dlhšom útlme opäť dostal do sľubnej formy na wimbledonskej tráve, na treťom Grand Slame sezóny postúpil držiteľ titulov z US Open a Australian Open až do semifinále. V rebríčku South African Airways ATP Rankings pre nasadzovanie figuruje až na 42. mieste.

V Perthe by po troch absenciách mal opäť účinkovať aj slovenský tím. Víťaza zo sezón 1998 (Karol Kučera, Karina Habšudová) a 2005 (Dominik Hrbatý, Daniela Hantuchová) pravdepodobne budú reprezentovať Dominik Hrbatý a Dominika Cibulková.

Profile
Reply with quote  

Career Grand Slam
PostPosted: 21. July 2008 19:04 

Local Time:
V novembri exhibičné lahôdky legiend v Malajzii

KUALA LUMPUR 21. júla (SITA, AFP) - Tenisoví fanúšikovia v Malajzii sa v novembri majú na čo tešiť. V exhibičných súbojoch sa im predstavia dve súčasné najžiarivejšie hviezdy svetového tenisu a dve z čias nedávno minulých. Inými slovami Švajčiar Roger Federer si zmeria sily so Španielom Rafaelom Nadalom a Američan John McEnroe vyzve Švéda Björna Borga. "Táto štvorica potvrdila svoju účasť na podujatí Posledné odratúvanie šampiónov, ktoré sa uskutoční 18. novembra na štadióne Bukit Jalil južne od Kuala Lumpur," uviedol Jaafar Abu, výkonný riaditeľ Malajzijskej tenisovej asociácie.

Vlani sa na juhovýchode Ázie predstavili okrem Federera a Nadala aj Američan Pete Sampras a Francúz Richard Gasquet. Teraz dostalo toto exhibičné podujatie aj historický rozmer účasťou legiend: 52-ročného Borga a 49-ročného McEnroea, ktorí môžu nadviazať na svoju veľkú rivalitu z 80. rokov 20. storočia. Táto dvojica získala v tom čase dovedna 18 grandslamových prvenstiev (Borg 11, McEnroe 7), pričom dvojica Federer - Nadal ich má dovedna na konte len o jedno menej (Federer 12 - Nadal 5)

Profile
Reply with quote  

Career Grand Slam
PostPosted: 21. July 2008 19:05 

Local Time:
V Pekingu bez Pierceovej, nahradí ju Mauresmová

LONDÝN 21. júla (SITA, AP) - Dvojnásobná grandslamová šampiónka Mary Pierceová sa nezúčastní na tenisovom olympijskom turnaji v Pekingu. Dôvodom je jej dlhotrvajúca tenisová nečinnosť a pretrvávajúce zranenie. Tridsaťtriročná Francúzka sa ešte v roku 2006 podrobila vážnej operácii kolena a odvtedy prakticky neodohrala na profesionálnom okruhu ani jeden zápas. Pierceová sa prekvapujúco ocitla v pôvodnej francúzskej nominácii namiesto bývalej svetovej jednotky Amélie Mauresmovej. Tá by ju teraz mala automaticky nahradiť.

V Pekingu sa okrem Pierceovej nepredstavia ani Holanďania Robin Haase a Michaella Krajiceková, ktorých nahradia Rakúšan Jürgen Melzer a Ukrajinka Kateryna Bondarenková.

Profile
Reply with quote  

Career Grand Slam
PostPosted: 21. July 2008 19:06 

Local Time:
Coria uvažuje o ukončení svojej kariéry

KITZBÜHEL 21. júla (SITA) - Argentínsky tenista Guillermo Coria po odstúpení z minulotýždňového turnaja ATP v rakúskom Kitzbüheli po víťaznom prvom sete (7:5) zápasu v 1. kole proti domácemu Alexandrovi Peyovi pre svalové zranenie ruky pripustil, že možno išlo o rozlúčkový duel v jeho profesionálnej kariére. Dvadsaťšesťročný finalista parížskeho grandslamového Roland Garros 2004 sa márne pokúša nadviazať na svoju niekdajšiu výkonnosť. Bývalý tretí hráč svetového rebríčka ATP Entry pre nasadzovanie Coria momentálne figuruje na 565. mieste v renkingu a vzbudzuje rozruch najmä dvojchybami. Začiatkom júla ich v Stuttgarte proti svojmu krajanovi Eduardovi Schwankovi urobil 19, z toho 4 v jednom geme.

Profile
Reply with quote  

Career Grand Slam
PostPosted: 21. July 2008 19:07 

Local Time:
Monfils s bývalým Hewittovým koučom Rasheedom

PARÍŽ 21. júla (SITA) - Novým koučom francúzskeho tenistu Gaela Monfilsa sa stal Roger Rasheed. Informáciu priniesol denník L´Equipe.

Tridsaťdeväťročný Austrálčan s libanonským pôvodom Rasheed viedol do januára 2007 Lleytona Hewitta a neskôr spolupracoval s televíznou stanicou Channel 7. Počas Australian Open 2008 v Melbourne vstúpil do povedomia verejnými poznámkami na margo pozadia Venus Williamsovej, ku ktorým sa neskôr s nadhľadom vyjadrila Američankina mladšia sestra Serena.

Dvadsaťjedenročný semifinalista grandslamového Roland Garros 2008 Monfils, momentálne 39. vo svetovom rebríčku ATP Entry pre nasadzovanie, sa začiatkom júla rozišiel s trénerom Thierrym Championom a médiá v krajine „galského kohúta“ pôvodne naznačovali, že začne využívať služby Tarika Benhabilesa. Monfils po spomenutom prenikavom parížskom výsledku odriekol účasť na Wimbledone pre zápal v pravom ramene.

Profile
Reply with quote  

Career Grand Slam
PostPosted: 24. July 2008 06:10 

Local Time:
Na OH napokon Parmentierová namiesto Mauresmovej

PARÍŽ 23. júla (SITA) - Francúzska tenistka Amélie Mauresmová oznámila, že napokon nevyužije miestenku na OH v Pekingu. Informáciu zverejnila oficiálna internetová stránka Francúzskej tenisovej federácie FFT. Novou náhradníčkou za stále primálo po dlhodobom zranení kolena zotavenú Mary Pierceovú sa vo výprave krajiny "galského kohúta" stala Pauline Parmentierová, víťazka minulotýždňového antukového turnaja v rakúskom Bad Gasteine. Dvadsaťdvaročná momentálne 40. hráčka vo svetovom rebríčku WTA Tour by sa okrem dvojhry mala predstaviť aj vo štvorhre, a to po boku Tatiany Golovinovej. Nad účasťou tejto hráčky v čínskej metropole však visí otáznik. Dvadsaťročná moskovská rodáčka Golovinová po marcovej operácii cysty v boku i odňatí slepého čreva márne hľadala formu a naposledy absolvovala súťažný zápas začiatkom mája v Berlíne. Momentálne sa pripravuje v Akadémii Nicka Bolletieriho na Floride.

Profile
Reply with quote  

Career Grand Slam
PostPosted: 24. July 2008 06:11 

Local Time:
Šarapovová najlepšie zarábajúcou športovkyňou

NEW YORK 23. júla (SITA) - Najlepšie zarábajúcou športovkyňou sveta je ruská tenistka Maria Šarapovová. Podľa amerického magazínu Forbes dosahujú príjmy trojnásobnej grandslamovej šampiónky hodnotu 26 miliónov USD ročne aj s aktívami za reklamu. V rebríčku nasledujú ďalšie tri tenistky, a to Američanky Serena a Venus Williamsové (14 miliónov USD, resp. 13 miliónov USD) a už nehrajúca Belgičanka Justine Heninová (12,5 milióna USD). Srbka Ana Ivanovičová zatiaľ figuruje na 9. priečke prostredníctvom ročného zárobku 6,5 milióna USD, ale marketingová hodnota belehradskej krásky, šampiónky z Roland Garros 2008, stále stúpa.

Profile
Reply with quote  

Career Grand Slam
PostPosted: 24. July 2008 06:12 

Local Time:
V auguste v Los Angeles exhibičný spoločný turnaj mužov a žien

LOS ANGELES 23. júla (SITA, AP) - Tretieho augusta sa v lokalite Pacific Palisades v kalifornskom Los Angeles uskutoční exhibičný spoločný turnaj 32 mužov a žien. Promotér Steve Bellamy zverejnil prísľub účasti od Vincenta Spadeu, nedávno sexistickými poznámkami na margo Rusky Anny Kurnikovovej zviditeľneného Justina Gimelstoba, Derricka Rostagna a Alexandry Stevensonovej. Víťaz dostane prémiu 10 000 USD. Výhodu mužov pri podaní eliminujú tým, že všetci aktéri budú mať k dispozícii len jeden servis, a to so spodným švihom. Hrať sa bude do 21 jednotlivých bodov a hráči si vymenia podanie po piatich loptičkách, takže pôjde o rátanie skóre odvodené od niekdajšieho stolnotenisového.

Profile
Reply with quote  

Career Grand Slam
PostPosted: 24. July 2008 06:15 

Local Time:
Harkleroadová už ako zajačik s najhorším výkonom za dva roky

LOS ANGELES 23. júla (SITA) - Americká tenistka Ashley Harkleroadová vo svojom premiérovom zápase po tom, ako sa objavila - údajne za honorár 250 000 USD - na titulke Playboya aj s pikantnými snímkami vnútri augustového čísla tohto pánskeho magazínu, prehrala v utorok v 1. kole dvojhry na turnaji WTA Tour v Los Angeles s Kanaďankou Stéphanie Duboisovou 2:6, 3:6.

"Bol to môj najhorší výkon za ostatné dva roky," sebakriticky uznala 72. hráčka svetového rebríčka pre Tennis Reporters, skôr však pri hľadaní dôvodov nezdaru poukázala na prekonané zdravotné problémy, než terajší mediálny rozruch: "Chýba mi niekdajšia sila. Rezali ma na troch miestach a stále sa pokúšam pozviechať sa. Netušila som, že organizmus je taký vyčerpaný, keď stratíte orgán. Akosi sa mi nedarí získať späť kondíciu, hoci na nej pracujem napríklad na bicykli. Rýchlo sa zadýcham. Som úplne chatrná a moje tenisové sebavedomie je preč. Chodím po lekároch a prekonávam hypochondrické obdobie strachu, že niečo je v neporiadku s mojím druhým vaječníkom. Keď ste celý život zdravý a potom sa vám stane niečo také ako mne, chvíľu trvá, kým sa s tým vyrovnáte. Keby som v tú noc zaspala, zrejme by som sa už nezobudila."

Dvadsaťtriročná rodáčka z Rossvillu v apríli musela pre prasknutú cystu podstúpiť urgentný chirurgický zákrok, pri ktorom jej v nemocnici v Coral Gables na Floride odstránili pravý vaječník. Harkleroadová pociťovala bolesti v podbruší počas turnaja v Miami a spätne uznala, že radové ženy by im asi venovali väčšiu pozornosť. "Športovci majú posunutý prah bolesti. Sama som dosť odolná. Po vyšetrení ultrazvukom som dostala radu, že môžem na tomto podujatí pokračovať, kým dokážem zvládať bolesť. Zobrala som si štyri tabletky Aleve a dva Pampriny a nabehla som na kurt," uviedla Harkleroadová. Odmietla uviesť meno svojho radcu a nechcela avizovať prípadné právne konzekvencie ohrozenia. "Napokon som sa obrátila na svojho kouča a zároveň priateľa Chucka Adamsa a prikázala som mu: volaj záchranku. Bolo to po prvý raz v živote, čo som sa ocitla v sanitke. Zachvátila ma veľká panika." Harkleroadová údajne po ruptúre cysty stratila štvrtinu krvi a začínali jej zlyhávať životné funkcie. Nezabudla sa pochváliť tým, že doktor Luis Mendez pri zákroku nepoškodil vytetovanú rybičku v blízkosti intímnych miest.

Hráčka, ktorá sama seba označila za trochu bláznivú, bola v minulosti vydatá za tenistu Alexa Bogomolova. Dvojica sa rozišla na jeseň 2006 a Harkleroadová neskôr frivolne vyhlásila. "Človek by nemal byť manželstvom a všetkým tým okolo neho príliš zaťažený. Ja nie som a myslím si, že ani Alex nie je. Boli sme primladí. To sa u nás v Georgii robí, že sa zosobášite v devätnástich a vrhnete sa na plodenie potomstva."

Profile
Reply with quote  

Career Grand Slam
PostPosted: 24. July 2008 06:16 

Local Time:
Thajčanka Tanasugarnová dodatočne na OH

BANGKOK 23. júla (SITA, AFP) - Thajská 31-ročná tenisová veteránka Tamarine Tanasugarnová, ktorá nedávno na Wimbledone príjemne prekvapila prienikom do štvrťfinále, sa dodatočne dostane na olympijské hry do Pekingu. Pôjde o jej už štvrtú prítomnosť pod piatimi kruhmi v rade. Viceprezident národného zväzu Čajapak Siriwat bez uvedenia zdroja predznamenal, že Medzinárodná tenisová federácia ITF už počas stredy oznámi ďalšie zrušenia účasti kvalifikovaných hráčok a špeciálnu pozvánku pre Tanasugarnovú. V Los Angeles usadená rodáčka z Bangkoku síce momentálne figuruje na 38. mieste vo svetovom rebríčku WTA Tour aj zásluhou triumfu v holandskom Hertogenboschi, ale k 9. júnu, keď bola uzávierka, ešte nedisponovala dostatočným renkingom na právo účasti.

Profile
Reply with quote  

Career Grand Slam
PostPosted: 24. July 2008 06:17 

Local Time:
Federer bez miesta vo svojom torontskom apartmáne

TORONTO 23. júla (SITA) - Švajčiarsky tenista Roger Federer sa s distingvovanosťou sebe vlastnou musel vyrovnať s prekérnou situáciou po príchode do Toronta na miestny turnaj ATP Masters Series. V hoteli Hilton mu oznámili, že apartmán, ktorý líder svetového rebríčka pravidelne využíva počas pobytu v tomto meste, je tentoraz rezervovaný pre hviezdny indický herecký pár - Abhišeka Bachčana a Aišryu Raiovú. Manažment luxusného ubytovacieho zariadenia sa pôvodne snažil vyjsť 12-násobnému grandslamovému šampiónovi v ústrety, napokon však podľahol ultimatívnemu tlaku promotéra šou Unforgettable World Tour a "FedExa" požiadal o zloženie hlavy v inej izbe. Na celej udalosti je najpikantnejší fakt, že predmetný apartmán oficiálne nesie Federerovo meno. Informáciu priniesla internetová stránka India Glitz.

Profile
Reply with quote  

Career Grand Slam
PostPosted: 24. July 2008 18:59 

Local Time:
Jankovičová má blízko post svetovej jednotky

LOS ANGELES 24. júla (SITA, AP) - Srbská tenistka Jelena Jankovičová potrebuje ešte štyri víťazstvá na turnaji WTA Tour v kalifornskom Los Angeles na to, aby vystriedala svoju krajanku Anu Ivanovičovú na poste jednotky dlhodobého svetového rebríčka. "Vyzerá to možno jednoducho, ale bude to chcieť ešte veľa úsilia," povedala najvyššie nasadená "JJ", ktorá mala v 1. kole v Home Depot Center voľný žreb a v stredajšom dueli 2. kola zdolala Američanku Vaniu Kingovú, 98. v renkingu, za 80 minút 7:5, 6:2.

Víťazka májového "jednotkového" antukového turnaja v Ríme Jankovičová odvrátila v desiatom geme dva setbaly. Vo Wimbledone pravým kolenom sužovaná a už v osemfinále Thajčankou Tamarine Tanasugarnovou vyradená 23-ročná Belehradčanka upravila skóre zo vzájomných súbojov s Kingovou na 4:0. V osemfinálovom 3. kole si vo štvrtok zmeria sily s maďarskou "lucky loserkou" Melindou Czinkovou (121. v počítačovom poradí), ktorú zdolala pred šiestimi rokmi na podujatí ITF v americkom Charlottesville ešte ako 288. hráčka hodnotenia WTA Tour.

"Noha poslúcha a nemám žiadne bolesti. Cítim sa dobre, ale bola som akási pomalá - bez obvyklej výbušnosti. Potrebujem sa do toho opäť dostať. Zatiaľ to nie je stopercentné, ale krôčik za krôčikom sa zlepšujem. Azda sa kontinuita krátko pred olympijskými hrami a US Open nevytratí," uviedla Jankovičová, ktorá mala šancu stať sa po prvý raz vo svojej kariére líderkou rebríčka už začiatkom júna na Roland Garros v Paríži. V semifinálovom priamom súboji so spomenutou Ivanovičovou nevyužila vedenie 4:3 s brejkom v rozhodujúcom sete a napokon prehrala 4:6, 6:3, 4:6.

V Los Angeles pre zdravotné problémy chýbajú americké sestry Venus a Serena Williamsové, ale aj ďalšia hostiteľka Lindsay Davenportová a Ruska Svetlana Kuznecovová.

Profile
Reply with quote  
Post new topic Reply to topic  [ 403 posts ] 

Board index : Slovenské fórum (SVK) : Diskusia o Daniele

Go to page Previous  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 27  Next

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  

This forum is powered by phpBB • Style based on N.Design by Midnight Phoenix
Chat and Shoutbox based on Ajax Chat by blueimpFacebook connect for phpBB by SVmods.
Privacy policy